Свикнали сме да хапваме тиквичките с млечен сос, но ние решихме

...
Свикнали сме да хапваме тиквичките с млечен сос, но ние решихме
Коментари Харесай

Салата от тиквички с доматен сос

Свикнали сме да хапваме тиквичките с млечен сос, само че ние взехме решение да ви предложим един по-различен вид за салата от тиквички с доматен сос по рецепта на.  Ако си нарежете сиренце и си вземете самун, може и да се нахраните с нея.

Хубавото на тази рецепта е, че не пържите тиквичките. Знаете, че те поемат много олио и колкото и да ги отцеждате, си остават мазни. Тук пърженето е сменено от надалеч по-здравословното печене на скара или оребрен тиган – с каквото разполагате у дома. Това в действителност е и единственото по-специално съоръжение, което ви е належащо за приготвянето на тази салата от тиквички.

Тъй като те се пекат, е добре да ги нарежете на по-дебели кръгчета – към 4-5. Иначе рискувате да прегорят, а по този начин се задушават и по-късно поемат от доматения сос.

Той, прочее, е напълно от пресни домати. Това е пролетна рецепта, тъй че не върви да ползвате консерва. Освен това усетът ще е напълно друг и няма да я има тази толкоз приятна прохлада. Само не забравяйте захарта, която обезврежда киселината от доматите. В случай че обичате пресния, несготвен чесън и желаете да се усеща, най-после може да гарнирате салатата с повече от него.

Мъжете евентуално ще видят в нашата салата по никакъв начин нелошо мезе за ракия. За дамите тя може да се трансформира в превъзходен лек обяд или вечеря. При всички положения с нея може да разнообразите лятното си меню и да употребявате по-пълноценно пресните зеленчуци, поучават от  Ако имате домашно отгледани и расли на слънце, от градината на село, усетът ще бъде несравним.

Да ви е сладко!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР